Hirdetés

MakeUp Pilot 2.0



|

A bőrhibák, a ráncok és a portréfotók egyéb „problémás részeinek” eltávolításában nagy segítség e program.

Hirdetés

mu.jpg
A profi fotósok – és profi modellek – világában az exponálást hosszas sminkelés és a világítás beállítása előzi meg, ezekkel ugyanis a bőrhibák nagy része eltüntethető (mi több, akár előnnyé is kovácsolható). De mit tehet az a hobbifotós, aki nem tudja barátait, rokonait rávenni a megfelelő sminkelésre, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg nem fog sok-sok ezer forintot költeni lámpákra, vakukra, derítőlapokra? Kénytelen utólag eltüntetni a felvételről a nem kívánt részeket, részleteket – például a mindössze 30 dollárba, vagyis mintegy 5600 forintba kerülő MakeUp Pilottal. A program nevében a Pilot a fejlesztő cégre, a Two Pilotsra utal, és nem pedig arra, hogy használatához pilótavizsgára lenne szükség.

 

Indítása után egy kis ablak jelenik meg, amelyben a képekre kattintva öt rövid animáció szemlélteti a program használatát, bemutatva a főbb hibatípusok eltüntetési módjait.

 

mu_girl_.jpg

Utólagos sminkelés a MakeUp Pilottal


Legelső eszközünk a hibaeltüntető varázspálca (Imperfection Wand): ennek megadhatjuk, hogy csak a sötét, csak a világos vagy mindkét fajta hibákkal akarunk foglalkozni. Használata előtt érdemes beállítani a méretét, valamint hatásának erősségét, egész pontosan fedettségét (Opacity) is. A hatókört (hiszen mégiscsak varázspálcáról és nem ecsetről beszélünk) nemcsak a Size csúszkával, hanem az egér görgetőkerekével és a kurzormozgató nyilakkal is növelhetjük-csökkenthetjük. Az első két animáció nagyon szemléletesen mutatja be, hogyan tudunk ezzel a varázspálcával megszabadulni a szemölcsöktől, pattanásoktól, a nem kívánt becsillanásoktól és a ráncoktól.

 

A MakeUp Pilot másik fontos eszköze a színező (Concealer), amelynek szintén három üzemmódja van. A Normal módot választva majdnem ugyanúgy működik, mint egy ecset: a kiválasztott színnel festi az alatta levő területet. Színt három módon is választhatunk: duplán kattintva a színmintára a szokásos windowsos dialógusablakban, jobb egérgombbal a képre kattintva, vagy a színminta alatti Auto kapcsolót bekapcsolva, amikor is mindig a festés megkezdési pontját használjuk mint festőszínt. Az eszközt Color módra váltva az ecset alatti területnek csak a színét változtatjuk meg, a világosságértékek változatlanok maradnak, míg a Luminosity módban éppen fordítva dolgozhatunk, azaz a festéshez csak a kiválasztott szín világosságértékét használja, a színét nem.

 

mu_oldphoto.jpg

Régi fotókat is restaurálhatunk a programmal


Természetesen a végrehajtott műveleteket bármikor visszavonhatjuk az Edit/Undo funkcióval. Megtörténhet azonban, hogy csak a kép egyes részein szeretnénk visszaállítani az eredeti állapotot – erre való az Undo ecset: például olyan helyzetekben, amikor egyszerűbb egy nagyobb területet egyben módosítani valamelyik eszközzel, majd csak egy kisebb részen visszavonni annak hatását.

 

Igaz, a MakeUp Pilot segítségével senkiből sem fogunk topmodellt varázsolni, de az biztos, hogy az általa ki- vagy mondhatjuk úgy is, hogy feljavított portréfelvételeink nagyobb sikert aratnak majd ismerőseink körében.

 

A MakeUp Pilot próbaverziójával bármilyen fotót retusálhatunk, de a végeredményt csak a program saját TPI (Two Pilots Image) formátumában tudjuk elmenteni.

 

 

Adatok

  • Bőrhibák, ráncok eltüntetése portrékról
  • Képrészek átszínezése
  • Világosság és kontraszt módosítása
  • Képek átméretezése, képrészletek kivágása
  • Vista alatt is működik
  • Ár: 29,95 USD (kb. 5600 Ft)

 

 

Értékelés

Előny: egyszerű használat, kis méret, bemutató animációk, 24/48 bites képek kezelése

Hátrány: a visszavonó ecset pereme túl kemény, nincs navigációs ablak

Teljesítmény: 92

Szolgáltatás: 82

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.