Hirdetés

Már emotikonos webcímek is regisztrálhatóak



|

Egyelőre csak a .ws TLD teszi lehetővé a szmájlik használatát.

Hirdetés

Az elkövetkező években megszokottá fognak válni az eddig soha nem látott webcímek, mivel az elmúlt években a felsőszintű domainazonosítókat (Top Level Domain, például .hu és .com) kezelő szervezet nagy nehezen engedélyezte az újabb TLD-k regisztrációját. A jelek szerint hamarosan nem csak a https://blog.google/ és hasonló címekkel kell megbarátkoznunk, ugyanis a .ws TLD üzemeltetője már lehetővé teszi az emotikonokból álló webcímek regisztrációját is.


Hirdetés


Technikai megkötés, hogy a domainek kizárólag szövegből vagy szmájlikból állhatnak össze, a kettőt nem lehet keverni. Az emotikonos webcímek regisztrációjával foglalkozó GoDaddy most létrehozott egy keresőt, amellyel az érdeklődők ellenőrizhetik, hogy foglalt-e már az álmaik emojis webcíme. A tájékoztatás alapján az emotikonos címek az összes böngészőben működnek, ugyanis az emoji ikonokat technikailag egy ASCII karaktersor írja le a domaincímben. A szmájlis domaincím birtoklása évi 4,99 dollárba kerül.



Az emotikonos webcímek persze nem a világ legpraktikusabb dolgai, számítógépekről kimondottan problémás lehet az elérésük: a ❤❤❤.ws webcímet elég nehéz begépelni a címsorba, az ASCII kódolású verzióját (xn-qeiaa.ws) pedig nehéz megjegyezni.


(Forrás: CNET, GoDaddy)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.