Hirdetés

Megint többet költöttünk az ünnepekkor



|

A növekedés mégsem volt akkora, mint azt a ComScore várta.

Hirdetés

Az amerikai kontinenst vizsgáló ComScore adatai szerint akik asztali gépen keresztül vásároltak az idei ünnepi szezonban, azok 10 százalékkal többet költöttek idén, mint tavaly. A növekedés a kereskedők számára jó hír, ugyanakkor az előrejelzések alapján nagyobb mértékű emelkedésre, 14 százalékos pluszra számítottak. Így november 1. és december 22. között nem érték el a 48,1 milliárd dolláros e-kereskedelmi forgalmat, "csak" 42,8 milliárdot. 

Hirdetés

A kütyük világát tekintve a ComScore szerint a legnépszerűbbek a konzolok és kiegészítőik voltak, ezeket pedig az okostelefonok és a tabletek követték. A legnagyobb forgalmat ezúttal is a cyber hétfőn regisztrálták a kategóriában: december 2. 1,735 milliárdos forgalmat hozott. 

A ComScore nem vette figyelembe az okostelefonokon és a tableteken keresztüli vásárlásokat, pedig azok igen jelentősek: csak az Amazon ügyfeleinek több mint a fele ilyenekről vásárolt a szezonban. Szintén hiányoznak az év utolsó napjainak az adatai - itt az IBM szolgált pótlékkal: karácsonykor 16,5 százalékkal többet vásároltunk, mint tavaly. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.