Hirdetés

Megint warezol az amerikai hadsereg



|

Egy német cég vizualizációs szoftverét kalózkodja a haditengerészet.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt aránylag nagy derültségre kiderült, hogy az amerikai hadsereg a licenc által megengedett öt szerver és 150 klienseszköz helyett több ezer számítógépre telepítette az Apptricity logisztikai alkalmazását. A szoftvert katonák és ellátmány mozgatásának tervezésére használja a sereg, kritikus küldetések sikeréhez is nagyban hozzájárult. Az Apptricity eredetileg 224 millió dollárra perelte a sereget, ám hosszas tárgyalások után 50 millió dollár kártérítés megfizetésében, és további együttműködésekben egyeztek ki a felek.


Hirdetés


A TorrentFreak beszámolója alapján most az USA haditengerészetét állította pellengérre egy német vállalat. A Bitmanagement állítása szerint a sereg 38 számítógépre licencelte meg a BS Contact Geo földrajzi vizualizációs szoftvert, ám mostanra több ezer számítógépen warezolja. Nyilvánvalóan rosszhiszeműen, ugyanis a sereg informatikusai mostanra szándékosan letiltották az alkalmazás azon komponensét, amellyel a gyártó követni tudná, hogy hány számítógépen használják.



A Bitmanagement 600 millió dollárra perelte a haditengerészetet, az összeggel az elmaradt licencvásárlások valószínűsíthető száma alapján hozakodott elő a vállalat.


(Nyitókép: U.S. Naval Forces)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.