Hirdetés

Miénk az E3!



|

Az IDG World Expo kapta meg a 2009-es nemzetközi játékexpó rendezésének jogát.

Hirdetés

Az  IDG World Expo és az Entertainment Software Association (ESA) között frissen létrejött megállapodás értelmében, 2009-ben anyacégünk rendezheti a világ egyik legrangosabb videójáték-kiállításának, és konferenciájának számító Electronic Entertainment Expo-t, közismertebb nevén a Los Angeles-i E3-at.
 

Az először 1995-ben, majd azt követően évente megtartott rendezvény hamarosan a videójáték-ipar origójává avanzsálódott, csúcspontját 2006-ban érte el. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a kezdetektől jellemző show-jelleggel jelentkezett az E3, ahol a fejlesztők és a kiadók egymást érő standjai között a végeláthatatlanul áramló embertömegek (játékosok és a média képviselői egyaránt) kíváncsian fürkészték a világ legjobban várt játékait, elcsípve egy-két lényeges információt, vagy netalán a játszható verziót kipróbálva új élményekkel és részletekkel térjenek haza. Sok embernek a csodák és a varázslatok időszaka volt ez.

-e3.jpg
 


2007-ben és 2008-ban a játékosok és a legtöbb kiadó nagy bánatára az ESA koncepciót változtatott, és a korábban 60.000 látogatóval büszkélkedő E3, egy zártkörű, minden show-elemtől megtisztított, kizárólag a sajtó képviselőinek szóló eseménnyé „sorvadt". Az ugyanezen években megrendezett, az E3 „helyére" szánt E for All nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, valamint rontott a rendezvény helyzetén más nagyszabású kiállítások felértékelődése, mint mondjuk a lipcsei Games Convention. Ennek elejét véve, a két éve tartó elégedetlenség és huzavona után az E3 2009-ben végre ismét a régi pompájában fog tündökölni, amire garancia az IDG World Expo és az Entertainment Software Association között most létrejött megállapodás.


További részletek testvér-szaklapunk cikkében olvashatók, kattintson! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.