Hirdetés

Mozivászon szemüvegben



|

Az Olympus új, fejre illeszthető kijelzője már vezetékek és külső energiaforrás nélkül is működik. Szemüvegként és mozivászonként egyaránt használható a készülék.

Hirdetés

 

hmd1.jpg

Az Olympus bemutatta legújabb fejre illeszthető kijelzőjét (HMD - Head Mounted Display), amely immáron önállóan, vezetékek, és külső energiaforrás nélkül működik. Az eddigi ilyen készülékeknek szükségük volt egy nagyobb, külső energiaforrásra, amelyhez rendszerint egy test mellett végigfutó vezetéken csatlakozott a kijelző.

 

Az Olympusnak sikerült elérnie, hogy legújabb modelljénél ilyenre ne legyen szükség: ez a HMD már beépített energiaforrással rendelkezik. A vezeték nélküli kijelző akár szemüvegként is használható, a lencsék egyébiránt 110.000 pixelt képesek megjeleníteni.

 

A mindössze 30 grammos kijelzőt amikor épp nem mozivászonként szeretnénk használni (ekkor egyébként 50 centiméteres képet látunk magunk előtt), akkor is hasznát vehetjük képességeinek: a készülék képes különböző információk, adatok megjelenítésére, így a vonatállomáson például a szerelvény érkezési idejét is figyelhetjük.

 

Az Olypmus reményei szerint az új HMD keresett lesz a piacon, és 2012-re már nagy érdeklődésre tarthat számot.

 

hmd2.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.