Hirdetés

Napelemes főutat tervezett egy amerikai feltaláló



|

Egy amerikai feltaláló elkészítette a napelemes főút terveit. Állítása szerint az egész ország áramfogyasztásának háromszorosát állítaná elő.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban egy idaho-i pár Julie and Scott Brusaw azt tűzte ki célul, hogy napelemekkel borítja be az utakat. Scott Brusaw találmánya a napelemes főút. A tervek már el is készültek az új interaktív és környezetbarát útról. A találmány nagyon strapabíró, akár 100 tonnás kamionoknak is ellenáll. A tervek szerint közlekedést segítő funkciói is lennének a Solar Roadways-nek, ami a napelemek mellett ledekből és érzékelőkből állna. Az út szerkezete a lefagyott utakat felmelegítené, a csapadékot átszivárogtatná, az akadályokról tájékoztatná az utazókat. A tervező állítása szerint mind e mellett az USA teljes áramfogyasztásának háromszorosát állítaná elő.

Hirdetés


A technika készen áll, de elháríthatatlan problémát jelent az ár. USA úthálózata 29 000 mérföld hosszú, ennek lefedéséhez 5,6 milliárd elem kellene, és mindennek a költsége horribilisen magas; 56 trillió dollár lenne. Ez 50 százalékkal többe kerülne, mint ha újra aszfaltoznák az összes utat az országban.
A feltaláló most a gyártás és a költségek optimalizálására törekszik, de a befektetők még mindig szkeptikusan állnak a technológiához. Úgy vélik ez túlságosan nagy újítás lenne, hiszen a napelemes cserepek már évek óta a köztudatban vannak, mégsem terjedtek el. 

 


Brusaw kiemelte az alternatív pénzszerzés lehetőségeit, mint például: az utak felületén lévő reklámokat, vagy elektromos benzinkutak létrehozását. A tervező nagyon reménykedik, de a közeljövőben nem valószínű, hogy megvalósul a projekt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.