Hirdetés

Netflix: hatékonyan csökkentjük a warezolást



|

A vállalat egyik vezetője szerint nem törvénnyel kell küzdeni a kalózkodás ellen.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a hazánkból csak trükkösen elérhető Netflix online film- és sorozatkölcsönző tartalmakért felelős igazgatója a Stuffnak adott interjújában kifejtette, hogy véleménye szerint a kalózkodás ellen nem törvényekkel kell küzdeni, hanem egész egyszerűen a vásárlók által kívánt módot szükséges elérhetővé tenni a termékeket.


Ted Sarandos állítása alapján a Netflix az élő bizonyíték ennek alátámasztására, ugyanis ahol elérhetővé válik a szolgáltatásuk, ott jelentős mértékben csökken az illegális letöltések mennyisége. A stúdiók lényegében azt nem értik meg, hogy ha az interneten csapnak felhajtást a produkcióiknak, akkor a netezők elvárják a termékek online elérhetőségét.


A témához kapcsolódik, hogy a fantasy és sci-fi könyvek értékesítésére szakosodott Tor Books kiadó beszámolója szerint az e-bookjaik másolásvédelmének eldobása az ipari közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem növelte azok illegális letöltéseinek mennyiségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.