Hirdetés

Nyerj egy 3D nyomtatót az iskoládnak

|

Elindult a MakerBot a tanteremben! pályázat, amely keretében 10 db MakerBot Replicator 2 és fődíjként egy darab ötödik generációs MakerBot Replicator típusú 3D nyomtató talál gazdára a pályázó iskolák között.

Hirdetés

Hiszünk a 3D nyomtatásban, ahogy a robotikában és a programozásban is - ezért tölt be meghatározó szerepet HelloWorld oktatási programunkban az újfajta gyártási technológia, a 3D tervezéssel párban. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy egy olyan területről van szó, amelyre a magyar közoktatás - néhány formatervező képzéstől eltekintve - még nem készült fel. Ez már bebizonyosodott a nyári táborunkban is, ahol a 3D nyomtatás workshop elődás során (lásd lentebb) hiába érdeklődtek a diákok, a HelloWorld falait elhagyva nem tudták elmélyíteni ismereteiket az iskoláikban.

A tanárok többségének fogalma sincs, hogy mi fán terem a technológia, emiatt korábban még álmodni sem mertünk arról, hogy rövid időn belül hazai iskolákban is megjelenhetnek a 3D nyomtatók. Most viszont megjelenhetnek, 10+1 szerencsés iskola ugyanis egy 3D nyomtatót és hozzá tartozó oktatás nyerhet a MakerBot és a Freedee Printing Solutions felajánlásának köszönhetően.

A pályázat kiíróinak célja, hogy technológiai, gyakorlatias oktatás itthon is egyre inkább elterjedjen. Fontos szempontjuk az is, hogy a 3D nyomtatók olyan helyekre kerüljenek, ahol nagy hasznát veszik, valóban változást hoz és jelentős lesz a kihasználtságuk, ezért minden nyertes intézményben 1-1 tanár díjmentes oktatását is vállalja a csapat a FreeDee 3D Akadémián.Hirdetés


A FreeDee Printing Solutions kezdeményezését támogató MakerBot különösen nagy hangsúlyt fektet a technológia oktatására. Az amerikai vállalat összeállított egy részletes, gyakorlati példákat tartalmazó 3D nyomtatás tankönyvet, amit az oktatási intézmények díjmentesen letölthetnek és felhasználhatnak. A MakerBot ökoszisztémához szervesen kapcsolódik a világ legnagyobb 3D design közössége és könyvtára, a Thingiverse.com is, ahonnan rengeteg oktatási témájú 3D modell letölthető. A vállalat termékpalettájában pedig a legalapvetőbb oktatási igényeket kielégítő MakerBot Replicator MINI, és a kifejezetten egyetemek, tudásközpontok számára kifejlesztett, több tíz darab hálózatba kötött 3D nyomtatóból álló MakerBot Innovation Center is megtalálható.

Február 26-ig tartó pályázaton bármely hazai általános, közép- és felsőoktatási intézmény részt vehet. A nevezéshez mindössze egy kérdést kell megválaszolniuk: "Mire használnának egy 3D nyomtatót az Ön oktatási intézményében és miért válasszuk épp ezt az iskolát?" A legfeljebb 1 db A4-es oldal terjedelmű választ az iskola adataival (oktatási intézmény neve, kapcsolattartó, elérhetőség) együtt az iskolaipalyazat@freedee.hu e-mail címre kell elküldeni.

A hivatalos felhívás és a teljes kiírás a Freedee oldalán olvasható.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.