Hirdetés

Opanda PowerExif Editor – Ne csak láss, módosíts!



|

Nem csak megnézni, módosítani is lehet fotóink Exif-adatait evvel a hasznos programmal.

Hirdetés

Amikor fényképezőgépünkkel felvételt készítünk, akkor a kártyára kerülő állományban a gép a képi információk mellett számos egyéb adatot is rögzít, amelyeket – kicsit pontatlanul – EXIF-adatoknak szoktunk nevezni. Ezeket a legtöbb képmegjelenítő program meg tudja jeleníteni, sőt akadnak olyanok is, amelyek egyik-másik adatot – többnyire a készítés idejét vagy a képaláírást – szerkeszteni is engedik.

 

_PowerExif.jpg

Az Opanda PowerExif képnézegetésre nem igazán alkalmas, fő profilja az EXIF-adatok teljes körű szerkesztése. Ezzel a programmal ugyanis fotóink bármely, az EXIF 2.21-es szabványnak eleget tevő adatát szerkeszthetjük – még azokat is, amelyek korábban esetleg nem voltak kitöltve. Így túl azon, hogy bármelyik adatot módosíthatjuk, lehetőségünk van például a más forrásból beszerzett GPS-információk alapján kitölteni a megfelelő rovatokat, hogy a későbbiekben a fotókat térképen is megjeleníthessük, esetleg szkennelt képeinkhez is hozzárendelhetjük a megfelelő adatokat.

 

A PowerExifnek létezik egy kisebb, ingyenes kiadása, az IExif: ez a Windows Intézőjébe, az Internet Explorerbe és a FireFoxba egyaránt képes beépülni, és ily módon a helyi menüből választható új funkció segítségével pillanatok alatt megtekinthetjük a gépünkön vagy a böngészés közben talált képek adatait.

 

Adatok

  • EXIF-adatok szerkesztése, hozzáadása, törlése
  • EXIF-adatok mentése, visszaírása
  • GPS-információk hozzáadása, módosítása
  • EXIF 2.21 szabvány támogatása
  • Nem működik együtt a Vista IE7+ védett módjával
  • Ár: 50/90 dollár (Standard/Professional, kb. 9000/16 000 Ft)

 

Értékelés

Előny: EXIF-adatok teljes körű szerkesztése, GPS-információk kezelése, lehetséges adatok listázása

Hátrány: kötegelt feldolgozást csak a Professional változat kínál

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.