Hirdetés

Pénztárak nélküli boltot nyit az Amazon



|

Egyszerűen csak ki kell sétálni az üzletből a kívánt termékekkel.

Hirdetés

Senki sem szeret sorban állni a nagyobb üzletek kasszáinál, azonban nem gondoltuk volna, hogy bárki képes lehet bármikor a közeljövőben megszüntetni a rendszert. Az Amazon tájékoztatása alapján nem lehetetlen a kihívás, sőt: 2017 elején meg is nyitja Seattle-ben az első ilyen boltot. Munkatársainak segítségével a vállalat már jó ideje teszteli a 167 négyzetméteres üzletet, és az illetékesek most meglehetősen biztosak abban, hogy "valós" körülmények között is állni fogja a sarat a bolt.


Hirdetés


Az Amazon Go üzletbe való betérés után a vásárlóknak elsőként azonosítaniuk kell magukat a telefonjukkal a beléptetőkapunál, ez a vállalat mobilalkalmazása által generált kód leolvasásával történik. Ezután a vásárló egyszerűen csak beteszi a szatyrába vagy táskájába a megvásárolni kívánt holmikat, és távozik az üzletből. Az eladótérben elhelyezett megfigyelőrendszer folyamatosan monitorozza a vevők mozgását, továbbá hogy mit vesznek le a polcokról és tesznek azokra vissza. Az üzletből való távozás után az ügyfelek megkapják a digitális számlájukat, a vásárolt termékek ellenértéke pedig levonódik az amazonos számlájukról.



Egyelőre nem világos, hogy a vállalat pontosan mit kíván tenni a visszaélések megelőzése érdekében. A kapunál nem becsekkolókat talán még megállíthatják a biztonsági őrök, de az nem világos, hogy mi történik a nem elégséges fedezettel rendelkező fogyasztókkal, továbbá túlszámlázás esetén miként tudják majd bizonyítani a panaszuk jogosságát a vásárlók.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.