Hirdetés

Ráfázott egy olasz város az OpenOffice használatára



|

A fizetős Microsoft Office 365-tel drámaian csökkenthetőek a költségek.

Hirdetés

A cégek és kormányzati szervek a legutóbbi pénzügyi világválság idején kezdték el látványosan fontolgatni a Windows és Microsoft Office termékek ingyenes alternatívára való cseréjét, a váltással már középtávon is jelentős költségcsökkentést kívántak elérni.

Hirdetés


Sajnos nem mindenhol jött össze a terv. Az olaszországi Pesaro városban 2011-ben kezdték meg az OpenOffice irodai csomagra való áttérést, ám váratlanul elszálltak a használatának direkt és indirekt költségei. Mint kiderült, az Access programot egyáltalán nem tudták leváltani, továbbá az Excel egyes funkcionalitásait sem sikerült pótolni. A hivatali dolgozók naponta átlagosan 15 percet töltöttek azzal a munkaidejükből, hogy fájlkompatibilitási hibákat orvosoltak.


Ennek köszönhetően 2011 óta az OpenOffice használatának költsége hivatali dolgozókként évi 530 euróra jött ki. Ebben benne van a terméktámogatás, plusz az átképzés pénzügyi vonzata is. Pesaro most visszatér az Office 365 exkluzív használatára, ezzel a lépéssel a számítások szerint ugyanis 198 euróra csökkenthető a munkavállalónkénti éves költség.


(Forrás: Neowin | Nyitókép: Xamanu)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.