Hirdetés

Teniszkönyök után Playstation-hüvelykujj



|

Hirdetés

Mintegy 120 ismerősét kérdezte meg arról, tapasztalnak-e valamilyen tünetet, miután számítógépes játékokkal játszottak. A Playstation hüvelykujjra gyakorolt tünetei általában hólyag, zsibbadtság és bizsergés formájában jelentkeznek. A kislány elmondása szerint a tünetek rendkívül hasonlítanak az RSI-nél (repetitive strain injury, ismétlődő mozgásból eredő izomhúzódás) megfigyeltekhez.

"Habár az RSI nem új keletű betegség, eddig leginkább csak a felnőttek között fordult elő" - írja a cikkében az ifjú tudós. A cikket leközlő South African Medical Journal főszerkesztője, JP van Niekerk professzor elmondta BBC Newsnak, hogy Karim tanulmánya az Index Medicus nevű nemzetközi gyógyászattudományi hírarchívumba is bekerül, így a világon mindenütt olvashatják és idézhetik őt.


A kutatás megállapította, hogy a 60 megvizsgált fiúból 28, míg a 60 lány közül 17 játszik rendszeresen videojátékokkal, közülük nyolc fiú és hét lány panaszkodott ujjuk elvörösödésére, zsibbadására, bizsergésére. A tanulmány további velejáróként hasonló tüneteket említ meg, melyek a csuklóban, a könyökben, a háton vagy akár a nyak tájékán is jelentkezhetnek.

Karimnak egyébként nincs Playstationje, szerinte ez csak időpocsékolás. Szüleit követve ő is az orvosi pályát választja majd, szeretne a gyermekgyógyászatban dolgozni és HIV-fertőzött gyerekeken segíteni - olvasható az All HeadLine News oldalán.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.