Hirdetés

Többet kell majd kattintgatniuk a brit kalózoknak



|

A Bing és a Google is hátrább sorolja majd a warez webhelyek linkjeit.

Hirdetés

Az Egyesült Királyság szabadalmi hivatala bejelentette, hogy sikerült tető alá hoznia egy jelentősnek tűnő warezellenes megállapodást az ország két legfontosabb keresőmotorjának üzemeltetői, továbbá számos jogvédelemmel, tartalomkészítéssel, tartalomsugárzással foglalkozó fél között. A keresőmotoros oldalról a Bing és a Google érintett, míg a "tartalomipar" képviselői közül az ilyen sorrendben zenei- és filmipari jogvédelemmel foglalkozó British Phonographic Industry és Motion Picture Association szervezetek, továbbá a Premier League emelhetőek ki.


Hirdetés


A megállapodás értelmében a Google és a Bing üzemeltetői vállalják, hogy a másik fél képviselőinek bejelentései alapján eltávolítják a kalóz webhelyek illegális letöltéseket kínáló linkjeit a keresőmotorok első találati oldalairól. A remények szerint a lépéssel sikerül majd legitim webshopok, vagy éppen legális letöltő- és streamelőszolgáltatások felé terelni az internetezőket, ezzel érdemben csökkentve a warezolást.


A tájékoztatás alapján a mai napon érvénybe is lépett a megállapodás, a felek 2017. június 1-ig szeretnék kipaterolni a kalóz webhelyes találatokat az első találati oldalakról.


(Forrás: Engadget, U.K. IPO | Nyitókép: m anima)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.