Hirdetés

Trump bajban a gagyi okostelefonja miatt



|

A Facebookon is dokumentálták, ahogyan Donald Trump amerikai és Abe Sindzó japán miniszterelnök dokumentumokat nézegetnek - Trump pedig a régi okostelefonját használja.

Hirdetés

Azt már tudjuk, hogy Donald Trump amerikai és Abe Sindzó japán miniszterelnök nemrég a floridai Palm Beach-en lévő Mar-a-Lago üdülőkomplexumban tartózkodtak. A helyszínválasztás azonban meglehetősen szerencsétlennek bizonyult arra, hogy ott helyben, rögtönzött módon megbeszéljék az Észak-Korea által fellőtt ballisztikus rakéta ügyét. 

Hirdetés

A komplexum fizetős vendégei ugyanis szem- és fültanúi voltak a stratégiai megbeszélésnek, valamint a miniszterelnökök elé kiteregetett dokumentumoknak, amelyeket a személyzet az okostelefonok vakuival világított meg. 

Mindezt persze dokumentálták is egyesek a Facebookra - persze minden törölve lett. A rögtönzött megbeszélés nem a megszokott módon zajlott, biztonságos szobákban. A Fehér Ház később azzal védekezett, hogy a kiterített dokumentumok csak a sajtótájékoztató szervezéséhez kellettek, az elnököt egy hordozható biztonságos létesítményben tájékoztatták. Ekkorra azonban már megtörtént a baj. 

Mi több, a fotókból kiderült, hogy Trump továbbra is a saját, régi androidos okostelefonját használja. Ez valószínűleg egy Galaxy S3, vastag tokban. 

Szenátorok egy csoportja már eljuttatott egy levelet a nemzetvédelmi minisztériumnak, amelyben kifejtik, hogy Trump telefonhasználati szokásai lehetővé teszik a meghackelését. Tom Carper és Claire McCaskill aggódnak a jelentések miatt, és azért, hogy a hackerek megpróbálnak érzékeny és személyes adatokat lopni. 

Miért használ Trump saját okostelefont? Ez az oka

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.