Hirdetés

Trump szerint Tim Cook szereti Amerikát



|

Az új amerikai elnök abban is bízik, hogy az Apple elkezd hazai földön gyártani.

Hirdetés

Donald Trump bízik benne, hogy Tim Cook Amerikába viszi a gyári munkahelyeket - egy interjúban beszélt erről, és hozzátette, hogy Tim Cook szereti az országát, valamint nyitott szemmel áll a hazai gyárak építéséhez. 

Hirdetés

Trump azt akarja elérni, hogy az Apple és más nagy amerikai cégek Amerikában gyártsák a termékeiket. Tim Cookkal több találkozót is tartott a megválasztása óta. 

Az egyiken azt közölte az Apple első emberével, hogy nagy eredmény lenne, ha Amerikában építenének gyárüzemeket, más országok helyett. Trump szerint Cook valóban szereti az országát, és szeretne valami komolyat letenni az asztalra hazai földön. 

Annyi bizonyos, hogy Cook nyitottabban áll a kérdéshez, mint Steve Jobs: 2010-ben Barack Obama kérte erre az Apple-t, de Jobs leszögezte, hogy azok az álláshelyek nem mennek haza. 

Trump persze igyekszik kedvezni is az Apple-nek: vonzóbbá tenné a költözést, könnyített szabályozásokkal és csökkentett adókkal. Azt is lehetővé tenné, hogy az Apple Amerikán kívül, parkolópályán tartogatott óriási vagyonát minimális adóért cserébe hazavigye. 

Persze a gyártás nem csak azért előnyös az Apple-nek Kínában, mert sokkal olcsóbb, hanem azért is, mert ott vannak az eszközök és a tapasztalt szakemberek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.