Hirdetés

Új grafikus motor: John Carmack visszatér



|

Ismét nagyot robbant az id: bejelentették új grafikus motorjukat.

Hirdetés

John Carmack, a háromdimenziós játékok programozózsenije még mindig szolgál meglepetésekkel. Az Apple Worldwide Developers Conference 2007 előadásán mutatta be legújabb fejlesztését, az id Tech 5-öt. Carmack állítása szerint az id Tech 5 olyan szintű rugalmasságot ad a játékfejlesztőknek, amit eddig még sehol nem tapasztalhattak.

 


 

A videón látható bemutatóban szereplő versenypálya körülbelül 20 gigabájtnyi textúrát tartalmaz - ehhez képest meglehetősen gyorsan fut a program. Carmack igérete szerint az új technológia PC-re, Macre, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra egyaránt elérhető lesz. Ha a programozó ígéretei igaznak bizonyulnak, minden eddiginél részletesebb és szebb játékokkal találkozhatunk majd, nem csak grafikai, hanem művészeti szempontból is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.