Hirdetés

Virtuális dolgozókkal újítanak a bankok



|

Több bank is chatbotokra bízza az ügyfelek egyszerűbb problémáinak a kezelését.

Hirdetés

Sokan úgy vélik, hogy a chatbotok a jövő appjai, de egyelőre többségében használhatatlanok. Több bank azonban úgy gondolja, hogy eljött az idő arra, hogy az ügyfelek problémáit ilyenek kezeljék. 

Hirdetés

A Royal Bank of Scotland és a NatWest is szeretnék használni a webalapú Luvót, amely képes egyszerű kérdéseket kezelni. 

A virtuális alkalmazott az IBM Watson technológiájára épít, képes megérteni és tanulni az emberi beszélgetésekből. A jövőben akár azt is észreveszi, ha egy ügyfél ideges vagy rossz kedvű volt, és a hangulatának megfelelően vált stílust és lépéseket. 

A bankok decemberben kezdik el bevezetni a szolgáltatást, egyelőre az ügyfeleiknek a 10 százalékánál. Korábban 1200 dolgozóval tesztelték a rendszert. 

A Luvo segítségével az ügyfélszolgálatnak nem kell egyszerű vagy könnyen megválaszolható kérdésekkel foglalkoznia, ehelyett a bonyolultabb ügyeket kezelhetik az emberek. A Luvo egyelőre 10 kérdéssel tud majd megbirkózni, de az IBM szerint idővel a bonyolultabb feladatokra is képes lesz. Természetesen minden ügyfél tud majd róla, hogy egy bottal beszélget. 

Ezzel párhuzamosan az IPsoft Amelia virtuális ügynöke a svéd SEB banknál kezd hasonló munkába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.