Hirdetés

Hajlékony kijelző - olajból és vízből



|

Az LG és a Philips új kijelzője meglepő technológia szerint készül: olaj és víz felhasználásával. Így nem csak olcsóbb, de hatékonyabb is társaihoz képest.

Hirdetés

 

 

Az LG Philips, amely a két gyártó közös, monitorokra specializálódott vállalata, bemutatta legújabb hajlékony kijelzőjét, amely eddig nem látott technológiát alkalmaz. Olajat és vizet használ.

 

A hagyományos OLED megjelenítők szerves fénykibocsátó diódákat használnak, ezek a hajlékony műanyag külsőn helyezkednek el. Az új megoldás ezzel ellentétben vízzel és olajjal feltöltött kicsi műanyag cellákat alkalmaz.

 

 

flex2.jpg

 

A nem átlátható olaj a víz felszínén lebeg, és egy színes réteget fed le. Amikor azonban elektromosság éri, a pixelek színe megváltozik.

 

Ez a gyártási technológia nem csak, hogy olcsóbb, mint az eddigiek, de hatékonyabb is, ugyanis kevesebb lépéssel jelennek meg a képek. A szokásosnál alacsonyabb hőfökon működő flexibilis kijelző hátránya marad viszont, ami a hajlékony megjelenítőknék már ismert: a lassú képfrissítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.