Hirdetés

0 wattos PC a Fujitsu Siemenstől



|

Monitor után PC-ből is kínál olyat a gyártó, amely kikapcsolt állapotban semennyi áramot sem fogyaszt.

Hirdetés

 

Tavaly augusztusban számoltunk be Önöknek a Fujitsu Siemens világelső monitoráról, amely kikapcsolt állaptban 0 watt energiát fogyaszt. A gyártó most bemutatta legújabb PC-jét is, amely ugyancsak ezzel a tulajdonsággal büszkélkedik.

 

Egy hagyományos PC kikapcsolt állapotban körülbelül 1-4 watt áramot fogyaszt, kivéve, ha ki van húzva a konnektorból. Az Esprimo 7935 PC zéró wattos változata viszont kikapcsolt állapotban megelégszik a 0 wattal.

 

Természetesen ennek a konfigurációnak is szüksége van némi áramra, ezért időnként, előre meghatározott időkben minden nap átvált egy alacsony energiafelhasználású módba, utána azonban ismét megszakítja az áramfelvételt.

 

A gép egyébként megfelel az EPA Energy Star 5.0-ás szabványának is. Sajnos pontos részletek nem láttak napvilágot arról, hogy mi kerül a zéró wattos PC-be, de feltételezhető, hogy a jelenlegi Esprimo 7935 PC sorozat módosított változata kerül majd piacra. Ebben a szériában pedig most is sok konfiguráció közül választhatnak a vásárlók.

 

A tervek szerint 600-700 euróba (185 000 - 215 000) kerül majd a 0 wattos PC, amely valamikor az év közepén kerülhet a boltokba.

 

esprimo7935.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.