Hirdetés

10 500 RPM-es üzleti HDD a Toshibától



|

Az új adattárolók 286 megabájtot képesek megmozgatni másodpercenként.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban a Western Digital és a Toshiba egyezségét követően utóbbi olyan technológiát kapott, amelynek a segítségével látszólag a harmadik számú versenyzővé léphetne elő az asztali HDD-k piacán. A Toshiba jelenleg csupán 2,5 hüvelykes notebook-HDD-ket gyárt a Fujitsu régi üzleti divíziójával, azonban a 3,5 hüvelykes merevlemezeikre vélhetően még mindig sokat kell várni.

 

A kétszereplős piacon a szektor több mint 90 százalékát a Seagate és a Western Digital uralja, ha pedig csak a 3,5 hüvelykes kategóriát nézzük, akkor a teljes egészét.

 

 

A Toshiba most bemutatott HDD-i az üzleti sorozatot bővítik tovább. A legígéretesebb és leginkább figyelemreméltó modell az AL13SEB900, amely 900 gigabájtos kapacitást kínál, és másodpercenként 10 500-at forog. Ennek eredményeképp a hozzáférési idő mindössze 3,7 milliszekundum olvasáskor, és 4,1 írás közben.

 

Ez nagyjából háromszor gyorsabb az átlagos otthoni merevlemezeknél. A 286 megabájt per másodperces átviteli sebesség 31 százalékkal van fölötte a 2010-es üzleti HDD-k teljesítményének. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.