Hirdetés

10 megapixeles tükörreflexes



|

A Nikon D80 már az előnézeti képet is kielemzi az optimálisabb expozícióhoz.

Hirdetés

Az új, cserélhető objektíves digitális tükörreflexes fényképezőgép a Nikon legmodernebb digitális és fotográfiai technológiáit vonultatja fel.



A digitális tükörreflexes (D-SLR) gépek piacán előkelő helyen szereplő Nikon valószínűleg a belépőszintnél egyel magasabb kategóriájú, jelenleg is kapható 6,1 megapixeles D70/D70s modellt kívánja leváltani a most készülő D80-nal.



A D80 új, DX-formátumú CCD-képérzékelője 10,2 tényleges megapixel felbontású. A nagyobb részletgazdagság megadja a fényképezőgép tulajdonosa számára a szabadságot, hogy kreatívan vágja és nagyítsa képeit. A Nikon DX-formátumú érzékelője és a Nikon F bajonettzár jóvoltából a D80 az AF Nikkor és a kifejezetten digitális tükörreflexes fényképezőgépek számára tervezett DX Nikkor objektívek széles választékával egyaránt használható.



A D80 fényképezőgép egyik legfontosabb újdonsága a Nikon saját nagy felbontású képfeldolgozó egysége. A Nikon legújabb professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépeitől örökölt előnyös tulajdonságok között megtalálható a színfüggetlen analóg előfeldolgozás és a nagy pontosságú 12 bites digitális képfeldolgozó algoritmusok is, amelyek jóvoltából a fényképezőgép természetes hatású, szín- és tónushű képeket készít. A fényképezőgépre szabott új, nagy teljesítményű feldolgozó chip minden téren jelentős mértékben felgyorsítja a készülék teljesítményét, ugyanakkor kevesebb energiát fogyaszt, így több kép készítését teszi lehetővé az akkumulátor egyszeri feltöltésével. A készülék indítási ideje mindössze indítási 0,18 másodperc.



A készülék kompletten kiértékeli az egyes képek valódi tartalmát, majd a 420 képpontos érzékelő által szolgáltatott információkat egy 30 ezer valós felvétel adatait tartalmazó belső adatbázissal automatikusan összevetve számítja ki a végső expozíciós értéket. Érzékeny AF-rendszere 11 mezős. 3 kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre ad lehetőséget, egymás után 100 JPEG kép készíthető (FINE M vagy kisebb méretben). 6,35 centiméteres, 230 000 képpontos, nagy felbontású LCD-monitorral szerelték fel, mely 170 fokos megtekintési szöggel rendelkezik.




 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.