Hirdetés

10 millió AMD GPU-t vesz Kína



|

Ezek a GPU-k segítik Kínát, amíg elkészíti a "nemzeti" CPU-architektúráját.

Hirdetés

Kína komoly erőfeszítéseket tesz az egyik nagy projektje érdekében, amelynek keretében a cél, hogy kifejlesszék a saját, "nemzeti" CPU-architektúrájukat (ami vélhetően MIPS-alapú lesz). A kormány emellett azonban egy "nemzeti" GPU-t is szeretne összerakni - amíg ez nincs, addig egy komoly háttérre van szükségük, amit úgy tűnik, az AMD-től szereznek be. Kína célja, hogy a tanulók és a tudósok a GPU-k kínálata összes lehetőséget tanulmányozhassák, és így kezdhessenek a munkához.

 

A cél érdekében 10 millió GPU-t és a driver forráskódját kívánják megvásárolni. Ez utóbbit a nagyszabású rendelés miatt ajándékba szeretnék, de másodlagos és harmadlagos vételi taktikát is megfogalmaztak, amelyekben a forráskódért is külön fizetnének.

 

Az NVIDIA úgy tűnik, igen nagy lehetőségtől esett el saját makacssága miatt. A legfrissebb hírek szerint az NVIDIA nem hajlandó a forráskódját átadni, illetve több pénzt is szeretne. A tárgyalásokat a cég hozzáállása megszakította, a jelentések szerint a befutó pedig az AMD lett. Az AMD jelenlegi ügyvezetője korábban a Lenovót igazgatta, utóbbi pedig egy óriási, részben állami tulajdonban lévő kínai vállalat. A Kína és az AMD közötti üzlet pénzértékben kifejezve körülbelül 500 millió dollárt jelent.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.