Hirdetés

10 millió tranzakció per perc az IBM Power7-alapú szuperszámítógépével



|

Az IBM Power7-alapú szuperszámítógépe a Hewlett-Packardot és az Oracle-t is megelőzte.

Hirdetés

Az üzleti felhasználású gépek környezetét tekintve az IBM nagy nevű gyártónak számít. A világ leggyorsabb szuperszámítógépeit többek között ők gyártják, és a gyors szervereket tekintve is nagy hírnév áll az IBM mellett. Az IBM nagy mérföldkőhöz érkezett legújabb rekordjával.

 

A vállalat Power7-alapú (maximum 4,25 GHz-es órajel, 8 mag) számítógépe az IBM DB2 adatbázisszoftverrel teljesítménybeli csúcsot ért el. Egészen pontosan 10 millió tranzakcióról van szó percenként, a szabvány TPC teljesítmény-benchmark alapján.

 

A DB2-vel 10 336 254 tpmC eredményt elérő szupergép eredménye két és félszer nagyobb a Hewlett-Packard legjobb teljesítményénél, és magonkénti teljesítményben 69%-kal gyorsabb. Az IBM az Oracle-t is legyűrte, 35%-kal nagyobb pontszámmal és magonként 2,7x nagyobb teljesítménnyel. 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.