Hirdetés

100 dollár alatt jöhet az AsRock Z170-es alaplapja



|

Két USB 3.1 kapu is található az LGA1151 foglalatos hardveren.

Hirdetés

Folyamatosan csökken a felső kategóriás Intel Z170 lapkakészlettel szerelt alaplapok kezdőára. Az AsRock által most bemutatott Z170X1-3.1 az elkövetkező hetekben várhatóan 100 dollár alatti összegért válik majd megvásárolhatóvá. Ettől függetlenül korrekt megoldásnak tűnik a hatodik generációs, LGA1151 foglalatos Intel Core (Skylake) processzorokat fogadó lap.

Hirdetés


A keskeny ATX alaplap talán legnagyobb vonzerejét már a termék nevében lelőtte az AsRock: található a hátoldalán kettő USB 3.1 kapu, ezek A és C típusúak. Természetesen a sima USB 3.0-ról sem feledkezett meg a vállalat, ezekből nyolc darab van a hátlapon, plusz két header a további bővítéshez. A költségcsökkentés jegyében háttértárakat (és optikai meghajtókat) csak SATA6G felületeken lehet csatlakoztatni a termékhez.


További érdekesebb specifikációk: 2× PCI Express x16 (az egyik elektromosan csak x4-es), 3× PCI Express 3.0 x1, Intel Gigabit Ethernet, izolált 5.1-es hangkodek. Az alaplapon négy memóriaslot található, maximum 64 GB DDR4-es memóriát képes kezelni, túlhajtva akár 3400 MHz-en is.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.