Hirdetés

100 GB-os BDXL-lemezek a TDK-tól is



|

A Sharp után a TDK is piacra dobja 100 gigabájtos BDXL adathordozóit.

Hirdetés

Nem is olyan régen még hatalmas méretű tárhelynek számított egy Blu-ray-lemez a maga 50 gigabájtos kapacitásával. A viszonylag magas árak miatt itthon sok helyre még ma sem jutott el a technológia. Ennek ellenére rohamosan fejlődik: közel egy hónapja véglegesítették a BDXL szabványt.

 

Néhány napja a Sharp elsőként mutatta be BDXL-lemezeit, amelyek 100 és 128 gigabájtos verziókban lesznek megvásárolhatóak, három, illetve négy réteggel, először Japánban. A sorból a TDK sem marad ki, ők is jelentkeztek BDXL adathordozóikkal.

 

Elsőként a háromrétegű, 100 gigabájtos változatokat forgalmazzák majd, sajnos azonban ezúttal is érvényes az, hogy csak a kompatibilis hardverek képesek megbirkózni a BDXL szabvánnyal - ilyen pedig egyelőre nem sok van. A TDK tárolói elsőként szintén Japánban lesznek kaphatóak, szeptembertől, majd nem sokkal utána érkezik a négyrétegű, 128 GB-os verzió is.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.