Hirdetés

1000 évig működik a Blu-ray



|

A Millenniata más megközelítést alkalmazott a saját Blu-ray lemezénél.

Hirdetés

A mai adattárolók már meglehetősen tartósnak számítanak, azonban az adatok épségét hosszabb távon nem tudják garantálni. Ennek az oka az, hogy a felhasznált anyagok nem korlátlanul tartósak. Mivel örökké valószínűleg egyik adattároló sem őrzi meg a tartalmát, ezért a Millenniata úgy döntött, megpróbál ehhez közel kerülni, amennyire lehet. 

A hagyományos Blu-ray lemezek felépítésétől eltérően a gyártó fémet és fémötvözeteket használt a korongoknál, aminek köszönhetően a speciális rétegek nagyon hosszú ideig, a becslések szerint 1000 évig megőrzik az adatokat. 

Az M-DISC nevű lemez kapacitása 25 gigabájt. Érdekesség, hogy a gyártó egy ideje már kínál ugyanilyen adathordozót DVD formátumban, 4,7 gigabájtos kapacitással. A Millenniata ígérete szerint bármelyik Blu-ray-meghajtó képes írni és olvasni a szóban forgó lemezeket, ami kissé hihetetlennek tűnik első hallásra. A korong ára még nem ismert, 10 ilyen DVD-ért viszont 30 dollárt kérnek. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.