Hirdetés

11 év után hanyatlik a PC-s piac



|

Miközben az eladások csökkenek, a Lenovo végleg letaszította a HP-t az élről, és a legnagyobb PC-s gyártó lett.

Hirdetés

Bár a PC-s piac hirdetéseinek a felét idén az ultrabookok ölelték fel, az Intel reménysugarai nem váltak közkedveltté. Azonban a PC-s piac összességében sem teljesített túl jól. A potencionális vásárlók inkább a tabletek és a hasonló mobil eszközök felé fordultak az elmúlt évben.

 

Mindennek az eredménye, hogy 11 év után elmondható, idén éves szinten alacsonyabbak lesznek az eladások, mint tavaly. Az IHS iSuppli szakemberei 1,2 százalékos csökkenést jósolnak 2012-re, ami vélhetően csak akkor javul valamit, ha a Windows 8 nagy sikert arat a piacon. A tabletek és az okostelefonok miatt már a notebookok is igen nehezen rúgnak labdába. 

 

A piac szereplői az idei harmadik negyedévben vegyesen zárták az elmúlt három hónapot. A Lenovo megelőzve a HP-t a világ legnagyobb PC-s gyártójává vált, 15,7 százalékos részesedéssel. Az ASUS tavalyhoz képest 11,8 százalékkal több gépet tudott eladni, a jó hírek sora azonban itt véget is ért. A HP 16,4, a Dell 13,7, az Acer pedig 10,2 százalékkal értékesített kevesebb PC-t, mint 2011. hasonló időszakában.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.