Hirdetés

1,3 milliárdba kerül a Wii-hiány



|

Ennyit veszít a Nintendo azzal, hogy a gyártás nem képes követni az igényeket.

Hirdetés

James Lin, a MDB Capital Group cég vezető elemzője nyilatkozta a New York Times-nak, hogy megrázó mértékű a kielégítetlen kereslet mértéke, és ezzel 1,3 milliárdot (USD) hagy a konzolgyártó a zsebekben. Mi több, a jelenleginél akár kétszer többet el lehetne adni a termékből.


Természetesen már megvádolták a Nintendo of America elnökét azzal, hogy a cég szándékosan idéz elő hiányt, a kereslet magasan tartása érdekében. Reggie Fils-Aime cáfolta ezt a vélekedést, megjegyezve, hogy „ aki úgy vélekedik, hogy a hiány jó egy üzletnek, az nem ért az üzlethez".


Nemcsak a kereslet, a játékosok elszántsága is nagy, szó szerint nem ismer (ország)határokat. Némely angliai rajongók képesek voltak áthajózni Franciaországba, mikor hírét vették, hogy ott éppen kapható a Wii és mintegy 20%-al olcsóbb is.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.