Hirdetés

18 magos processzorral készül az Intel



|

Az egyik közelgő Broadwell lapka 18 magos lehet.

Hirdetés

Az Intel következő szériás Broadwell processzorai között természetesen lesznek csúcskategóriás modellek. Ezek közül az egyik legerősebb lesz minden bizonnyal az a lapka, amely elképesztő 18 magot kaphat, a legtöbbet, amit eddig az Intel belezsúfolt egy processzorba (a Haswellnél 12 a maximum). 

Hirdetés

A VR-Zone értesülései szerint az Intel 14 nanométeres gyártechnológiájával készülne a közeljövőben a 18 magos Broadwell-EP vagy EX Xeon lapka. Így a gyártó most nem a magok órajelét emelné meg, egyszerűen megsokszorozná azok számát. A hírek szerint a 18 magos csúcsmodellre 2015-ig kell majd várnunk. 

Lesz azonban 8 és 10 magos kiadás asztali gépekbe, az első Broadwell CPU-k pedig már a jövő év első felében befuthatnak. Ha a használt szoftverek képesek kihasználni az extra magokat, akkor jelentősen nagyobb teljesítményre lehet számítani ezeknél a Broadwelleknél. Szintén ígéretesek az alacsonyfogyasztású megoldások, amelyek közül a legérdekesebb mindössze 4,5 wattot fogyasztana

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.