Hirdetés

2010-ben jön az új OLPC notesz



|

Még sokat kell aludni az új generációs, két érintőképernyős olcsó laptopig.

Hirdetés

Ezt a jóslatot Matt Keller az OLPC (One Laptop Per Child) szervezet közel keleti és afrikai részlegének igazgatója közölte a nagyközönséggel, bejelentése alapján 2010 első negyedévében lesz kapható a mininotesz. A második generációs XO laptopok legfőbb újítása a duál-érintőképernyő lesz. A készüléket billentyűzet nélkül szerelik majd, helyette a második képernyő fog szerepelni, mint szoftver vezérlésű touchscreen. A jelenlegi XO noteszgépek 204 dolláros áron kaphatóak, ám a tervek szerint az új generáció a fejlesztések ellenére jóval olcsóbb lesz a maga 80 dolláros árával.

 

 
olpcnews.jpg

Matt Keller és csapata nagy reményeket fűz az új készülékhez, és remélik hogy az majd megfelel az elvárásoknak. Az XO-2 legnépszerűbb szolgáltatásának az e-book funkciót kiáltották ki, aminek köszönhetően a fejlődő országok gyermekei is szívesebben és könnyebben sajátíthatják el az olvasást. A jelenlegi tervek szerint megpróbálják az árat még lejjebb szorítani, és a nevelési célokra vásárolt készülékeket 75 dolláros áron értykesítani. Kívánunk nekik sok szerencsét, és reméljük a terv sikeres lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.