Hirdetés

2013 elején érkezik a Haswell



|

A következő év első felében válnak elérhetővé azok a laptopok és asztali gépek, melyekben az új generációs Intel Core processzor, a Haswell fog üzemelni.

Hirdetés

Az áprilisban bevezetett Ivy Bridge processzorok örököse, a Haswell dupla akkorra teljesítménnyel bír majd, mint elődje és egyes esetekben az ultrabookok üzemidejét is képes lesz megduplázni. A processzorok felhasználói szempontból két fontos családra osztva érkeznek a jövőben. A 10 W TDP-s modellek a táblagépekbe, a 15 W és 17 W TDP-s darabok pedig az ultrabookokba és a laptopokba készülnek.

 

 

A tegnapi napon tartott pénzügyi konferencián az Intel vezető pénzügyese, Stacy Smith kijelentette, hogy a Haswell 2013 első felére lesz eladásra hitelesített. Jelenleg a tesztelések folynak. A stagnáló ultrabook szegmensnek mindenesetre szüksége van egy csillogó teljesítményű excaliburra, hogy kivághassa magát a süllyedő PC piac ingoványából. Az IDC és a Gartner felmérései szerint a harmadik negyedévben a PC kiszállítások világszerte 8-9 százalékot csökkentek. Eközben az ultrabook eladások sem hozták a vártakat. Ez egyrészt a magas ár másrészt a felhasználók kis érdeklődésére vezethető vissza. A Haswell változtathat az utóbb említett felhasználói hozzáálláson és ezzel egycsapásra az értékesítési tendenciákon is, hiszen az ezzel szerelt ultrabookok 4096 × 3072 pixeles felbontású kijelzőt kaphatnak, lesz NFC és hangvezérlés, bevezetik a vezetéknélküli töltést és több biztonsági funkcióval fognak rendelkezni.

 

 

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a konferencián nem bocsátkozott jóslatokba azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakul majd a szegmens sorsa az elkövetkező negyedévben, mivel az számos tényező függvénye, olyanoké, mint például a Windows 8 bevezetése, azt azonban magabiztosan állította, hogy minimum 140 Intel Core alapú ultrabook lesz a piacon, melyekből 40 bír majd érintőkijelzővel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.