Hirdetés

25 millió DirectX 11 kártya az AMD-től



|

Az AMD grafikus üzletága, korábbi nevén ATI, szerdán bejelentette, hogy összesen 25 millió DirectX 11 API-t támogató grafikus kártyát szállított le ezidáig.

Hirdetés

A vállalat majd egy éve dobta piacra a Radeon HD5800-as szériát, ami az első DirectX 11 kompatibilis kártya volt a piacon, majd ezt követte a komplett HD5000 család, mely kártyákból ezidáig 25 milliót szállított le a cég, noha ez a szám lehetett volna magasabb is -- sajnos a chipeket gyártó TSMC gondokkal küszködött a 40 nanométeres lapkák előállításánál, ezért nem tudott elegendőt szállítani. A 25 milliós darabszám nem elhanyagolható, de a vállalat az eladások tekintetében képtelen felülmúlni az előző negyedéves számokat. Minden nehézség ellenére az AMD-nek így is sikerült átvennie az uralmat a grafikus kártyák piacán, ami a rivális NVIDIA megbicsaklásának is köszönhető, java részben azért, mert Fermi kódnévre hallgató termékük jelentős késéssel kerülhetett csak a felhasználókhoz.

 

 

 


Mindazonáltal az AMD grafikus üzletágának harmadik negyedéves eredményei a negyedévben 11%-kal 390 millió dollárra csökkentek, de éves viszonylatban ez még így is 33%-os növekedést jelent. Az üzemi eredmény csak 1 millió dollár volt, szemben a második negyedév 33 milliójával és a tavalyi év harmadik negyedévének 2 millió dollárjával. A radikális csökkenés oka, hogy a mobil GPU szegmensben jelentősen visszaestek az eladások, illetve a termékek árai is sokat csökkentek, viszont az éves viszonylatban számított eredmény a nagy kihozatalnak köszönhetően növekedett.


Az AMD szerdai pénzügyi jelentése szerint 1,62 milliárd dolláros bevétel mellett 118 millió dolláros veszteséggel (részvényenként 0,17 dollár) és 128 milliós üzemi eredménnyel zárta a harmadik negyedévet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.