Hirdetés

3-utas SLI támogatás



|

Az NVIDIA GeForce 9800GT-ből már három kártyát is összefűzhetünk.

Hirdetés

Az NVIDIA február végén dobja piacra a GeForce 9000-es széria középkategóriás változatait, majd ezt követően érkeznek a felsőkategória képviselői is, mint például a 9800GX2 (március közepe) vagy a 9800GT. Ez utóbbi gyakorlatilag a jelenleg kiváló vételnek számító 8800GT-ben is szolgálatot teljesítő G92-es magra épül, maximum az órajelekben lesz némi változás -- előreláthatóan pozitív irányban.

 

A 9800GT újítása a 8800GT-vel szemben, hogy nem egy, hanem két SLI csatoló kerül a kártyára, eztáltal kettő helyett három darab kártya között létesíthetünk SLI összeköttetést. A funkció kihasználásához természetesen olyan alaplapra van szükség, amin fellelhető a háromutas SLI-hez szükséges három PCI-Express x16 formátumú foglalat.

 

 

Ezzel a módszerrel lehetővé válik egy nagyteljesítményű, de relatíve költséghatékony csúcs-játékgép kiépítése, mivel valószínűeg a 9800GT is hasonló ár/teljesítmény aránnyal kecsegtet, mint a GeForce 8800GT. A háromutas SLI mellett természetesen a duplamagos 9800GX2-vel újra elérhető lesz a négyutas SLI  (az AMD egyébként a márciusban kezdődő CeBiten mutatja be a Quad Crossfiret).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.