Hirdetés

32 gigabájtos DDR3 memória a Samsungtól



|

Igazi szörnyeteget mutatott be a Samsung tegnap: 32 gigabájnyi memória egy modulon.

Hirdetés

A Samsung különleges megoldással rukkolt elő: otthoni viszonylatban elképzelhetetlennek tűnik ugyanis a 32 gigabájtos DDR3 memória (DDR3 tesztek), amit hivatalosan bemutattak. Ez egyébként a Samsungtól az első ilyen jellegű - egyben világelső -, 50 nanométeres technológiával készült, 32 gigabájtos memória.

 

A 32 gigabájt RAM valójában fizikailag két darab, 16 gigabájtos modulból áll, amelyek mindegyikéhez 18 darab, 2 gigabájtos egységet használtak, oldalanként 9 chippel.

 

 

samsung32gbddr3-lg-480x234_1.jpg
 

 

 

A Samsung elárulta, hogy az új memória 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztású, mint az előd modellek, ezt pedig az 1,35 voltos fogyasztásnak köszönheti, szemben a régi 1,5 voltot fogyasztó változatokkal. A 32 gigabájtos memóriát a Samsung csak szerverekhez ajánlja, mivel az átlagos alaplapok és a 32 bites operációs rendszerek nem lennének képesek kezelni. Sajnos egyelőre nem tudni pontosan mikor és milyen áron lesz kapható az óriási kapacitású modul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.