Hirdetés

55 hüvelykes OLED panel az LG-től



|

A legnagyobb négykomponensű pixelekből álló OLED kijelző csupán 4 mm vastag.

Hirdetés

Aki már látott OLED kijelzőt kicsiben, az tudja, hogy mennyire élénk színekre képes ez a technológia - mondjuk mobiltelefonból a Nokia N8 említhető egy példaként.

 

 

Az LG az ünnepek alatt jelentette be óriáscsodáját, mely 5 hüvelykes átlójával a világ legnagyobb organikus LED megjelenítőjének számít. A kiugró színek ezúttal pontosabbak is, mint ahogy azt az OLED csatatéren megszokhattuk, ugyanis ebben a modellben négy színkomponensű pixeleket használ a gyártó, hasonlóan a Sharp felső kategóriás Quattron LCD készülékeihez. Az LG esetében a szokásos RGB hármast nem a Sharp által preferált sárga, hanem a fehér egészíti ki, jobban szabályozhatóvá téve a fényességet. Hogy ez mennyire látható különbséget eredményez, azt majd talán kollégánk CES beszámolójából kiderülhet. Az új csúcsmodell persze hozza a műfaj másik előnyét is, a csupán 4 milliméteres vastagságot. Egyelőre bemutató, modellként nem nevesített mintakészülékekről beszélhetünk, hogy mikor kerülhet hasonló a boltokba, az kérdéses.

 

 

Az viszont nem kérdés, hogy az OLED nagy jövő elé néz, tekintettel színgazdagságára, az elvileg akár 100 000 Hz-es képfrissítésre és nagy fényerejére. Az LG 2010-ben új OLED gyárat épített 226 millió dolláros költségkerettel, szóval valószínűleg komolyan veszi a témát. Annál is inkább, mert az új gyártóeljárások során a tintasugaras nyomtatókéhoz hasonló technológiával építik fel a képpontokat hártyavékony felszínekre, így a panel végül akár jóval olcsóbb is lehet, mint egy LCD vagy plazma modellben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.