Hirdetés

600 000 ember adatait tartalmazó laptopnak veszett nyoma



|

Újra a britek voltak gondatlanok.

Hirdetés

A Haditengerészet, a Tengerészgyalogság és a Légierő által toborozás céljából megkeresni kívánt személyek listáját tartalmazó eszköznek Birminghamben kelt lába a minisztérium szerint. Az információk között ott vannak az útlevélszámok, társadalombiztosítási számok, családi adatok, és több ezer személy banki információi is.

 

A Hadügyminisztérium értesítette az érintetteket, és a rendőrséggel együtt vizsgálja a lopás körülményeit. A laptopot január 10-én tulajdonították el egy autóból, a gondatlan tiszt pedig valószínűleg hadbírósági tárgyalással kell szembenézzen.

 

Több adatvesztéssel kapcsolatos eset történt Nagy-Britanniában a nem olyan távoli múltban. Tavaly novemberben 25 millió állampolgár személyes adatait tartalmazó CD-knek veszett nyoma a brit Vám- és Pénzügyőrségtől. Decemberben a Közlekedési Hivatal jelentette be, hogy 3 millió vezetni tanuló személy adatait veszítették el, rögtön azután, hogy az Egészségügyi Minisztérium beismerte: 160 ezer beteg orvosi adatait tartalmazó eszközöket nem találnak.

 

Félelmetes belegondolni is, milyen gondatlanul bánnak az adatokkal azok, akik mintha nem lennének tudatában, mit nevezünk információs társadalomnak, és fel sem mérik, mekkora hatalmat jelentenek a kezükben tartozott adathordozók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.