Hirdetés

6861,7 MHz-re pörgettek egy Pentium processzort



|

Az MSI világrekordot állított fel az Intel Pentium 20th Anniversary Edition G3258 CPU-jával.

Hirdetés

A Pentium processzorok már régóta nem mozgatják meg a felhasználók fantáziáját, de az igazán tuningőrülteknek szánt egyik különlegessége az volt 2014-ben az Intelnek, hogy a Computex kiállításon bemutatta a szorzózármentes Pentium 20th Anniversary Edition G3258 processzorát, ami Pentium K néven is ismert. 

Hirdetés

Az MSI nem habozott azonnal új BIOS-t kiadni az alaplapjaihoz, így a Pentium K a Z79 és a H97 esetében is támogatott. Az előbbi esetében ráadásul a CPU túlhajtására is van lehetőség. Az MSI képes volt világrekordot dönteni, ugyanis egészen 6861,7 MHz-ig pörgették fel az Intel processzorát. 

Az MSI OC Genie 4 technológiája alapból fel tudja emelni a CPU órajelét 3,2 GHz-ről 4,3 GHz-re, ami már önmagában is 34 százalékos teljesítménynövekedés. Amennyiben egy felsőkategóriás léghűtést is teszünk a processzorra, akkor a 4,7 GHz-et is eléri nekünk a szoftver, ami már 45 százalékos előrelépést jelent. A Z79-es sorozat kínálatában jelenleg a GUARD-PRO, a G43 és a PC Mate alaplap-típusok találhatóak meg. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.