Hirdetés

8 GHz fölött az AMD APU-ja



|

Egy finn felhasználó az AMD A10-6800K processzorát erősen feltuningolta.

Hirdetés

Az AMD egy ideje már kénytelen volt feladni a versenyt az Intellel a felsőkategóriában, és tulajdonképpen máshol is, hiszen szemtől szemben nem sikerült komolyabban megszorongatnia ellenfelét a CPU-k teljesítményével. Természetesen ennek ellenére az AMD lapkáiban is sok lehetőség rejlik, sőt, igen gyakran használják őket OC-s rekordok megdöntésére. 

Ezúttal egy finn felhasználó, akit a "The Stilt" névről lehet ismerni, döntött úgy, hogy rekordkísérletet tesz az AMD egyik APU-jával. A szerencsés modell az A10-6800K Richland volt, a jelenlegi legerősebb APU. A végeredmény 8 GHz fölötti érték lett, mind a négy magon. 

A processzor hűvösen tartásához igen nagy mennyiségű folyékony nitrogén kellett, cserébe az APU hőmérséklete 185 Celsius-fok maradt. A feszültségi érték a rekordkor 1992 V volt, az alap órajel 126,99 MHz, a BClk szorzó pedig 63.0x-os. A konfigurációt egy ASUS F2A85-V Pro alaplap és 8 GB RAM (dual channelben, 1692 MHz-en) egészítették ki.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.