Hirdetés

A BitTorrent királya - Asus Wl-700



|

Komoly fejlődésen ment keresztül, kiküszöbölték a gyerekbetegségeket és a fájlcserélők nagy örömére beépített HDD-je van.

Hirdetés

Tudásban és megbízhatóságban egyaránt jelentős előrelépés az ASUS WL-700gE útválasztó a gyártó hasonló, korábbi próbálkozásaihoz képest. A legnagyobb újdonság a beépített, 250 gigabájt tárkapacitású merevlemez, amely elsődlegesen a letöltőknek jelent igazi csemegét, de emellett néhány új szolgáltatást is kínál a felhasználóknak.

 

Üzembe helyezése semmivel sem bonyolultabb, mint egy átlagos útválasztóé. A kezdeti lépéseket nagyban megkönnyíti a készülékhez kapott szoftver varázslója, amelyhez hasonlót találunk a készüléken belül, a különbség jobbára csak annyi, hogy ott kevésbé színes, látványos a kezelőfelület. A készülék dobozában még egy kis tartóállványt is lelünk, amely arra szolgál, hogy álló helyzetben tartsa az eszközt. Csak javasolni tudjuk a használatát, ugyanis huzamosabb igénybevétel után a merevlemez miatt a router erősen melegszik, és beépített ventilátor híján fekvő állapotban kevésbé kielégítő a hűtése.

 

Kissé szokatlan módon az előlapon van a ki/be kapcsoló gomb, amelyről először azt feltételeznénk, hogy a merevlemez működését szabályozza. Sajnos nem ez a helyzet: az egész rendszert kontrollálja, tehát bekapcsolt állásban a merevlemez is folyamatosan üzemkész állapotban van.

 

img_6861_resize_2.jpg

 

A készülék összes szolgáltatása elérhető annak belső szoftverén keresztül, ám kényelmi szempontból feltétlenül ajánlott a hozzá kapott pluszprogram telepítése. Letöltéshez továbbra is a Download Master jár hozzá, látszólag változatlan formában. Kipróbálását követően azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a változatlanság csak a külsőre vonatkozik, a háttérben komoly előrehaladás történt. Első lépésként meg kell adnunk, hogy FTP, http vagy BT letöltését szeretnénk-e. Ezt követően rákattintunk, és a router innentől kezdve önállóan teszi a dolgát. A merevlemezen gyárilag található egy alapértelmezett könyvtárszerkezet, amelybe az imént felsoroltak alapján elhelyezi a letöltött állományokat, elkerülve ily módon, hogy elvesszünk az adatrengetegben. A letöltőszoftver, eltekintve az időnként pár pillanatig tartó megszakadásoktól, példásan működött - olyannyira, hogy az útválasztón keresztül nagyobb letöltési sebességet értünk el, mint korábban változatlan körülmények között a PC-n bármikor.

 

Az előlapon egy, míg a hátlapon két USB 2.0-s csatlakozási pontot helyeztek el: erre akkor van szükség, amikor közvetlenül, például egy USB-kulcsról szeretnénk az adatokat átmenteni az eszköz merevlemezére. A művelethez nincs szükség számítógépre, csatlakoztatás után várunk pár másodpercet, amíg összebarátkoznak - ezt egy LED felvillanása jelzi -, majd a Copy (másolás) gombot megnyomva az adathordozó teljes tartalma átkerül a routerre. A letöltésekhez hasonlóan az USB-n át érkezett adatok is külön könyvtárba kerülnek, megtalálásuk nem okozhat gondot.

 

downloadmaster_resize.png

 

Új szolgáltatásként, a merevlemezre építve egy viszonylag kezdetleges küllemű honlapot is készíthetünk, nagyon egyszerűen. Két opció közül választhatunk: közszemlére tehetjük fotóinkat az általunk létrehozott albumban, vagy a manapság oly népszerű webes napló, azaz blog formájában oszthatjuk meg élményeinket ismerőseinkkel. A legjobb az egészben, hogy semmilyen programozói ismeret nem szükséges a használathoz, mindenben varázslóra támaszkodhatunk.

 

Adatok:

  • Négyportos vezetékes és vezeték nélküli útválasztó
  • Beépített 250 GB-os merevlemez
  • http-, FTP-, BitTorent-fájlok letöltése PC nélkül
  • Webszerverként és nyomtatókiszolgálóként is használható
  • USB-n keresztül biztonsági másolat készíthető egy másik adathordozóról
  • Három USB-csatlakozó

 

Értékelés:

Előny: széleskörű szolgáltatások, csendes

Hátrány: a merevlemez külön nem kapcsolható ki, kissé drága

Teljesítmény: 93%

Szolgáltatás: 96%

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.