Hirdetés

A Commodore új termékei retro húrokat pengetnek



|

A régi modellek felújított változatai készen állnak, hogy immáron erősebb hardverrel felszerelkezve öregbítsék a Commodore hírét.

Hirdetés

2010-ben szárnyra kaptak a pletykák, miszerint a Commodore újra kiadja az Amiga-t, de külső szemlélőként nem láthattunk semmit. Mostanra a letűnt korok hőse készen áll, hogy megjelentesse a felső kategóriás kis PC-jét, valamint a klasszikus C64 felújított változatát.

 

 

Az új Amiga dobozának külsőre rettentően hasonlít egy Mac Mini-re, de jól láthatóan rábiggyesztettek egy Amiga feliratot. A csillogó alumínium burkolat alatt egyébként 3,5 gigahertzes Core i7, 1 GB dedikált memóriával rendelkező GeForce GT 430, 16 GB DDR3 memória és egy Blu-ray meghajtó rejtőzködik. Az adattárolásért egy 1 TB-os HDD felel, melyen a Linux alapú Commodore operációs rendszer, a Vision fut, melyben a klasszikus Commodore program elemek is megelevenednek. Amennyiben fürgébb működésre vágyunk 300 vagy 600 Gb-os SSD-vel is igényelhetjük az Amiga minit. A készülékről érdemes még tudni, hogy három kijelzőt képes kezelni, melyeket a Dual DVI-re, a VGA-ra vagy a HDMI-re csatlakoztathatunk. Az adatokat 4 darab USB 3.0 és 4 darab USB 2.0 várja.

 

 

A C64x Supreme névre hallgató átdolgozott C64 duplamagos Intel Atom D2700 processzort kapott, mely 2,13 GHz-en dorombol. A grafikus kártya szerepét egy 512 MB dedikált memóriával rendelkező NVIDIA GeForce 520 tölti be és 4GB memóriával gazdálkodhat a gép. A rendszer tárhely szempontjából teljesen megegyezik az új Amigával, ugyanis 1TB-os merevlemez húzódik benne.

Az erősebb vassal bíró új Amiga mini 2490 dolláros áron, a C64X pedig 1295 dolláros áron 4-6 héten belül már megérkezhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.