Hirdetés

A csúcskategóriában erősített a Qualcomm



|

A Qualcomm és a Samsung együttműködése a jelek szerint mindkét fél számára kifizetődő.

Hirdetés

A Qualcomm a legutóbb lezárt negyedévében több Snapdragon lapkát tudott leszállítani, mint az várható volt - és így többet is keresett. 

Hirdetés

201 millió felsőkategóriás chipet adott el a cég, ami 6,04 milliárd dolláros bevételt jelent (3,6 százalékos éves plusz, a nettó árbevétel viszont 22 százalékkal emelkedett a korábbi negyedévhez képest). 

Ezzel párhuzamosan a Samsung is remek negyedévet jelentett. A párhuzamhoz köze van annak, hogy a Galaxy S7 és a Galaxy S7 edge a Snapdragon 820-at is használják. 

A nagyobb nyereség a drágább chipeknek köszönhető, illetve annak, hogy egyre több chipkészletet és technológiát licencel a cég az olyan kínai vállalatoknak, mint a Huawei, a Xiaomi vagy a ZTE. 

A Qualcomm kedvező kilátásokkal várja a folytatást, és a Galaxy Note 7-be is a Snapdragon 821-es processzor kerülhet - valamint az új Nexusokba. Rossz hír viszont a cégnek, hogy az Apple nagyobb arányban támaszkodik majd Intel modemekre az új iPhone-okhoz, mint Qualcomm alkatrészekre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.