Hirdetés

A Gartner leminősítette a PC-piaccal szembeni várakozásokat



|

A legújabb elemzések már kevésbé derűlátóak a 2011-es és a 2012-es évekkel kapcsolatban.

Hirdetés

A piackutatással és -elemzéssel, valamint tanácsadással foglalkozó Gartner módosította korábbi várakozásait a PC-piaccal kapcsolatban, ami a 2011-es és 2012-es éveket illeti. A folyamatosan csökkenő eladások nem csak Nyugat-Európában, de Amerikában is hozzájárulnak a tendenciák romlásához.

 

Nyugat-Európában nehézségeket jelentenek a felhalmozódott készletek, emellett pedig gazdasági problémák is sújtják a régiót. Amerikában eközben az eladások mértéke csökken, amin az iskolakezdés sem segített, ellentétben a várakozásokkal. A gazdasági bizonytalanság mindkét területen fokozódik, ami a fogyasztók és az üzleti szereplők csökkent költekezését idézi elő.

 

A Gartner szerint 2011-ben 352 millió PC-t sikerül majd eladni, ami 3,8 százalékkal magasabb, mint 2010-ben. A korábbi előrejelzés ezt még 9,3 százalékra várta. 2012-re 404 millió eladott gépet vetítenek előre, ami 10,9 százalékos plusz lenne 2011-hez képest, de 1,9 százalékkal kevesebb a korábbi várakozásoknál. A számításokba nem vették bele a tableteket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.