Hirdetés

A GeForce uralja a videokártyák piacát



|

Kiderült, hogy a gyártók miért nem újítanak a belépőkategóriában.

Hirdetés

A Mercury Research legújabb jelentése meglehetősen felemás képet fest a videokártyák piacáról, vagy legalábbis az idei második negyedévről. A piackutató cég állítása szerint az április-június közti hónapokban az idei első negyedévhez képest 8 százalékkal csökkentek a videokártyák eladásai, noha ezen időszak mindig erős volt a gyártók számára. A problémát kontextusba helyezve a tavalyi második negyedévhez képest 21 százalékos csökkenésről van szó.

Hirdetés


A Mercury szerint a csökkenésért elsősorban az OEM piac rossz teljesítménye tehető felelőssé, nagyot csökkent az olcsó grafikus kártyák iránti kereslet, viszont a játékra tervezett videokártyák piaca egészségesen fejlődik. Ez magyarázattal szolgál arra, hogy az AMD és NVIDIA miért nem hajlandóak érdemi (vagy inkább bármilyen) újítást végrehajtani a belépőkategóriás kínálatukban.


A dedikált videokártyák piacának vezetője az NVIDIA, az idei második negyedévben eladott hardverek 76,4 százaléka GeForce volt. Éves összehasonlításban a gyártó 12,6 százaléknyi piacot happolt el az AMD elől, így az utóbbi cég csak piaci részesedése 23,6 százalékra csökkent. A tavalyi második negyedévben még 64-36 százalék volt a GeForce - Radeon arány.


(Forrás: TechPowerUp, Mercury Research)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.