Hirdetés

A H.265 gondoskodik majd az UHD-s filmekről



|

A 4K-s tartalmak és filmek kiadására az egyetlen lehetőség a Blu-ray formátum.

Hirdetés

Az idei CES leginkább a 4K-s bejelentésektől, illetve magától az UHD felbontástól volt hangos. Az új videoszabvánnyal azonban vannak még problémák, illetve magával az elérhetőségével is, pontosabban annak a hiányával. Európában összesen egy 4K-s democsatorna van, Amerikában pedig az is várat magára.

Ez azt jelenti, hogy a filmstúdióknak hamar el kell kezdeniük a 4K-s minőségű anyagok kiadását, különben nem lesz, ami ösztönzőleg hasson a drága UHDTV-t megvásárlására. Ahogyan az várható volt, a folyamatban a Blu-ray korongok segítenek majd, hiszen nincsen más adathorfozó jelenleg, amely ilyen nagy filmeket képes lenne tárolni.

A Blu-ray-lemezek specifikációiba hamarosan bekerül az ultra HD is. A BDA szövetségének szerencséjére már van olyan kodek, amely alkalmas ilyen videók dekódolására, ez pedig a HEVC/H.265. Ez nem csak a 3840 x 2160 pixeles videókat, de a 7680 x 4320 pixeles filmeket is kezeli, ráadásul 51-74 százalékkal hatékonyabb, mint az MPEG4-AVC/H.264.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.