Hirdetés

A héten jönnek az AMD R-Series videokártyái



|

Végre hivatalosak a specifikációk és első modellek, az NVIDIA árat csökkentett.

Hirdetés

Kellemes hírrel szolgálhatunk az AMD új videokártyáira várók számára, ugyanis a vállalat végre közölte a két hete nagy vonalakban leleplezett új termékcsaládjának specifikációt, a gyártópartnerei pedig ezzel párhuzamosan bemutatták a boltok polcaira kerülő végleges grafikus kártyáikat. Meglepő módon a vállalat csúcs Radeon R9 290X vezérlőjének megjelenési ideje és várható ára még nem hivatalos, ám az összes többi modell az előre beígért áron elvileg még a héten kimegy a forgalmazókhoz.

Hirdetés


A DirectX 11.2 és OpenGL 4.3 mellett a következő generációs konzolokban is elérhető Mantle alacsony szintű programozási felületet támogató grafikus kártyák többek közt ASUS, Club3D, MSI, PowerColor, Sapphire és XFX márkajelzésekkel lesznek elérhetőek. Első körben gyártók csak az „alap” modelleket jelentették be, az eltérő hűtési megoldások ellenére egyelőre nem túlságosan változatos a kínálat, ám a komolyabb buheráláshoz időre van szükségük a mérnököknek.


Nem felettébb meglepő módon a rivális NVIDIA új eszközök bemutatás helyett inkább csökkentette három meglévő videokártyájának árát: a GeForce GTX 660 ajánlott fogyasztói ellenértéke 199 dollárról 179 dollárra ment le, míg a GTX 650 Ti Boost modellek ára 20 dollárral 149 (2 GB) és 129 (1 GB) dollárra zuhant. A fenti táblázatban referenciául szolgálva összefoglaltuk a jelenlegi piaci állapotot, bár csak a hivatalos és megerősített adatok kerültek bele. Az 1000 dolláros GeForce Titan ellenfelének a Radeon R9 290X ígérkezik, a pletykák szerint a kártya 730 dollár körül válhat majd nemsokára elérhetővé.


A kettes számú táblázatunkban az új Radeon videokártyák specifikációi tekinthetőek meg, ám az AMD illetékesei úgy tűnik egy kicsit elszúrták az eredeti táblázatot, ugyanis az R7 240 és R7 250 modellek esetében biztosan nincs szükség külső tápellátásra, ezt a partnerek mostanra bejelentett grafikus kártyái is megerősítik. Ennek ellenére a hivatalos tájékoztatás alapján kell nekik egy hattűs kábel, így a mi táblázatunkba is ez került, noha láthatóan csak arra kell figyelni a vásárlásukkor, hogy legalább 400 wattos legyen a számítógép tápegysége.


Az AMD új grafikus kártyáinak teljesítményéről csak most futnak be az első információk, ám úgy tűnik az árak alapján szortírozó táblázatunk körülbelül vonatkoztatható a termékek teljesítményére is. Az AnandTech által letesztelt Radeon R9 280X állta a sarat, a portál rendkívül részletes tesztjének konklúziója szerint ugyan nem beszélhetünk világmegváltó termékről, továbbá az elődjéhez képest sem nagy előrelépés, de a kiváló ár-érték arányt figyelembe véve nincs min kötözködni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.