A HP laptopja megvéd a kíváncsi tekintetektől



|

A képernyőn lévő szűrőnek hála hiába kukucskálnak majd a hátunk mögül, nem látják a kijelző tartalmát.

Gyakran adódnak olyan helyzetek, amikor jobb lenne, ha a laptop kijelzőjét csak mi látnánk, és a környezetünkben lévő emberek nem. A HP előállt egy megoldással. 

Hirdetés

A gyártó kijelzője a betekintési szögeket gombnyomásra tudja lerontani, vagyis aki a laptop valamelyik oldalán áll, és úgy nézi a panelt, az sokkal nehezebben lát majd bármit is. 

A mód aktív állapotban lehetővé teszi, hogy többé-kevésbé csak szemből lássunk bármit is a képből. 

Hasonló szűrők már léteztek, azonban azok örökre a kijelzőn ragadtak. A HP megoldását bármikor ki lehet kapcsolni, vagyis ha nincs szükség a fokozott biztonságra, akkor nekünk sem kell egy sötétebb képernyőt néznünk. 

A funkció neve egyébként Sure View, és a 3M segített kifejleszteni - az a cég, amely a ragasztható szűrőket is árulja. 

A Sure View a HP EliteBook 1040 és az EliteBook 840 laptopokban lesz elérhető, támogatja az 1080p-s felbontást és az érintéseket. A demók már bebizonyították, hogy a megoldás a gyakorlatban is jól működik, és bár nem lehetetlen oldalról észrevenni, hogy mi van a kijelzőn, a HP ilyenkor automatikusan csökkenti a kijelző fényerejét, hogy a hatás erősödjön. 

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.