Hirdetés

A Kindle Fire örököse a Nokiatól kaphat térképtechnológiát



|

A pletykák szerint az Amazon saját térképszolgáltatása Nokia géneket fog magában hordozni.

Hirdetés

A világ legnagyobb internetes kereskedője, az Amazon szerint, az államokban minden öt eladott táblagépből egy Kindle Fire. Amennyiben ez valóban így van, akkor ez nem rossz eredmény a kilenc hónapos terméktől, aminek a készletei a cég állítása szerint kifogytak.

 

 

A pletykák szerint jövő csütörtökön megérkezik a Fire új verziója. Ugyan pontosan nem tudni, hogy melyik méretű darabról hullik majd le a lepel, azt azért már most rebesgetik, hogy a gép helyalapú szolgáltatássokkal gazdagodik. Ennek fényében vagy GPS chip kerül a táblába vagy Wi-Fi háromszögelést fog alkalmazni. Pontos információkkal egyelőre sajnos nem szolgálhattak az informátorok.

 

Az elemzők szerint a 7 hüvelykes táblagép lesz továbbra is az a készülék, mely jelentősen elősegíti a digitális média fogyasztást. Emellé érkezhet az Amazon Los Angelesi bemutatóján a nagyobb modell, mely közvetlenül az iPad-del hivatott felvenni a harcot.

 

 

A Kindle Fire a többi táblagéphez képest eddig rendelkezett némi hiányossággal, hiszen nem kapott beépített térképszolgáltatást és navigációs funkciót sem. A jelek szerint a Gingerbreadre épülő erősen módosított rendszer a Nokia-tól fog növekedési hormonokat kapni, hogy hamarabb megszülethessen a rendszer saját, natív térképe. Ezt az egyelőre nem igazolt állítást alátámaszthatja az a tény is, hogy az Amazon júliusban felvásárolta a térképészettel foglalkozó UpNext startupot, melynek szakterülete a részletes 3D városi térképek voltak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.