Hirdetés

A laptop használók még mindig USB 3G modemet használnak



|

Még mindig többen használnak USB-s 3G modemet, mint az integrált megoldásokat.

Hirdetés

Hiába rendelkezik egyre több eszköz beépített 3G-s megoldással, a felhasználók nagy része még mindig jobban szereti a külső stickeket. Az ABI Research felmérése szerint ez az elkövetkezendő 5 évben változni fog.

A tabletek és okostelefonok gyors terjedésének ellenére is 2-3-szor több USB-s eszközt szállítanak le a a gyártók, mint az előbb említett eszközökből. Az elemzések szerint 2016-ban nagyjából kiegyenlítődik a kettő aránya, de még ez is lassú növekedésnek tekinthető. A legfőbb ok a vezeték nélküli technológiák gyors fejlődése, mivel a mobilhálózatok szinte évente előrukkolnak egy új, gyorsabb megoldással. Amikor egy ilyen fejlesztés történik, akkor az adott modem elavulttá válik, mely szükségszerűvé teszi a teljes noteszgép lecserélését.

Az USB-s modemnél elég csupán azt leváltani, így jóval alacsonyabbak a felhasználók költségei. Feltehetően pár év múlva érünk el odáig, hogy ez a probléma áthidalható legyen felfelé is kompatibilis eszközökkel, vagy egyszerű cserélhetőséggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.