Hirdetés

A Logitech igazgatója már látja a chiphiány végét



|

Bracken Darrell nyilatkozatában megtippelte, hogy meddig kell még elviselnünk az ínséges időszakot.

Hirdetés

A világjárvány és az ismételten egyre népszerűbb kriptobányászat hatásainak köszönhetően szinte soha nem látott készlethiány lépett fel a chipek globális piacán, amely nem csupán a videokártyákat érinti, hanem a telefonokon keresztül a routereken át szinte mindent. A probléma rendkívül összetett, és az ipar prominens szereplői is más-más forgatókönyveket vizionálnak a jövőbe tekintve: az Apple komoly bevételcsökkenésre számít, az IBM elnöke szerint pedig még évekig chiphiány lehet, de egyiküknél sincs ott egy varázsgömb, ami megmondja az igazat.

Hirdetés

Ugyanez érvényes a Logitech vezérigazgatójára, Bracken Darrellre is, mégis érdemes odafigyelni arra, amit a vezető nyilatkozott, mivel mondanivalója kicsit más megvilágításba helyezi a dolgokat: Darell egy svájci lapnak, a Finanz und Wirtschaftnak adott interjújában elárulta, hogy a félvezető chipek globális hiánya további három-hat hónapig, egyes iparágak esetében akár egy évig is eltarthat. Állítása szerint másokhoz hasonlóan ők is megérezték a negatív hatást, de sikerült jól csillapítaniuk. Mint hozzátette: időbe telik a termelés felfuttatása, de időközben az árak is hozzá igazodtak. 

Az újság anyagából egyébként az is kiderül, hogy a perifériagyártó némely alkatrészekhez új beszállítókat fogadott fel, mivel egyes esetekben a fő szállítóinak nem volt elég kapacitásuk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.